hej alla förväntansfulla

Ni kommer inte få så mycket av mig idag. Jag har haft ett gäng kassa dagar bakom mig men jag försöker med pincett få allt på sin plats igen. Det är lite jobbigt när livet spelar en ett spratt. Jag hoppas få komma tillbaka med lite positivt tänk istället för negativa och inte så läsvänliga inlägg som jag varit nära att skriva den senaste veckan. Jag tror ni står ut utan dem! Hoppas att det inte är därför ni läser min blogg, det är ju sorgligt i så fall.. På återseende, förhoppningsvis med lite vårsol att bjuda på..

Ta mig dit

Som ett nystan av garn som blivit virrvarr måste jag ta itu med saker och ting. Jag springer, snubblar och faller på vägen som ska ta mig DIT. Var är det jag ska? Ingen vet, inte ens jag. Men jag  måste ta mig någon stans.

Kvar i nåt jag lämnat

?


Dreams

Vad en dröm kan göra en vilsen, jag har myror i huvudet och tänker för mycket. Inbillar mig att det snart är för sent att tänka mer. Flum


Jobb hela dagen lååååååång

Så, idag har jag haft jobb för mig i hela 10 timmar. Imorgon hoppar jag in för en sjukling och jobbar halv dag. Så skönt med känslan att lite pengar trillar in på kontot. jippi!!!! Har inte så mycket annat att blogga om i think.


Fan


Fullspäckad dag.

Jag har verkligen inte haft en lugn sekund sedan jag gick upp i morse! Vaknade halv sju, gick upp åt och gjorde vid mig. Åkte och jobbade med en mindre den första halvtimmen. (van att vi är tre men i morse var vi bara två) jobba jobba, en kvarts lunch som var lite utspridd så jag fick värma maten flera gånger.. Jobba över eftersom kunderna inte ville gå hem.. Direkt på kalas för min kusin och stack tidigare där ifrån för att vara hemma hos mig med mina tjejer på taco/mello/vin mys, det var ganska roligt att alla gästerna stod utanför min dörr när jag kom hem :) bra dag rik på kärlek och pengar


Godnatt från Tormestorp

Hallå! Idag har jag JOBBAT! :) kul att veta att man tjänat lite pengar i alla fall! Ska jobba lång lördag imorgon vilket betyder 7.25 timmars jobb istället för mina 4.5 som jag brukar.. De 3.25 extra timmarna tjänar jag 100% OB så det blir helt gratis 3.25 timmars lön! I like! Sedan ska jag jobba 4 dagar nästa vecka.. Och hoppas att jag får ett jobb med :) godnatt på er från en madrass inne på mitt flickrum eller vad man kallar det <3


When nothing goes my way..

Åh! Jag blir inte överraskad över vad jag kan åstadkomma! Idag råkade jag sätta mig på mina mackor!


Cx

Nu ska jag iväg och träna cx med Johanna. Den kvinnan är galen!! Titta bara vad klockan är! Usch vad tidigt för mig!


Alla <3 dag

Förrätt: Pannacotta med gräslök och löjrom

Ingredienser: 4 pers
1 gelatinblad
1 1/4 dl Mellangrädde
3/4 dl Matyoghurt
1/4 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1/2 dl hackad gräslök
25g löjrom eller stenbitsrom

Gör såhär:
Låt gelatinet ligga i kallt vatten i några minuter.
Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen.
Ta gelatinet, krama ur vattnet och rör ner det i grädden.
Blanda i matyoghurt, salt, peppar och gräslök.
Häll upp i formar och låt stå i kylen i minst 4 timmar före servering.
Vid servering lägg på en klick löjrom.




Varmrätt: Ryggbiff med Bakpotatis, Bea och en god sallad

Ingredienser: 2 pers
1 paket kött (ryggbiff)
1 stor bakpotatis
1 flaska färdig bearnaise (jensen´s beoufhaus)
Gurka
Tomat
Rödlök
Salladsmix
Fetaost
Olivolja
Grovmalen peppar
Salt (från kvarn & fling)
Rosmarin

Gör såhär:
Jag hade ugnen på 250grader till en början.
Skölj av och dela potatisen på längden, lägg i en ungssäker form.
Häll på lite olivolja, krydda med flingsalt och rosmarin, in i ugnen i kanske en timme eller lite mer.
Man känner med gaffeln när dem är färdiga (beror ju på hur tjocka dem är).
Hacka gurka, tomat, rödlök och tärna osten, blanda med salladen.
Stek köttet på hög värme, salta och peppra. Värm såsen i en kastrull. Lägg upp i fina skålar för servering.





Efterrätt: Vit chokladpannacotta med en rosenknopp

Ingredienser: 4 pers
100g vit choklad
1 gelatinblad
2 dl vispgrädde
2 msk strösocker

Ros:
Jordgubbar
150g vit choklad
röd hushållfärg
röd pyntgelé
(grillspettspinnar)

Gör såhär:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i några minuter. Hacka chokladen.
Koka upp grädden, ta bort från plattan och lägg i chokladen, rör om.
Krama ur gelatinet och tillsätt det och sockret i den varma krämen. Häll i dekorativa desertglas/skålar.
Sätt i kylen i minst 4 timmar.

Ros: Smält choklad i vattenbad, blanda i en droppe röd hushållsfärg så du får en rosa ton.
Sätt jordgubbarna på pinnar och doppa dem i chokladen. Ställ pinnarna i ett glas och in med dem i kylen tills chokladen stelnat. Gör ett rosmönster med pyntgelén och vipps har man ett gäng rosor!
(Jag hade inga pinnar så mina rosor trillade hela tiden och blev ojämna och ganska fula. Men jag tror på det där med pinnar så ha några sådana till hands om ni ska testa detta)


Här är ett helt fång av rosor :)



Glad Alla <3 dag på er!!



Veckans matsedel

På alla <3 dag tänkte jag bjuda min älskling på 3-rätters. Eftersom jag inte jobbar nu är det kärvt med pengar på mitt konto.. Men jag fick ihop en relativt billig meny.


Man tager vad man haver

Ingen frukost hemma.. Då får det bli smoothie!


Godmorgon eller godmiddag

Idag har vi tagit låååång sovmorgon, jag vaknade 20i11. Rättså dåligt alltså! Vad ska hända idag då? Jo, Showdansgruppen ska ha årsmöte! Vi får alltså reda på om vi kan leva vidare... Ordförande avgår och i nuläget finns det ingen som vill ta över. Hoppas på att det är någon själ som vill idag! Vi har tjatat på barnen att de ska säga till sina föräldrar att komma på mötet.. Förra året och förra igen var det INGEN som dök upp. Rättså konstigt med tanke på att vi har fler än 160 dansare... Ja nog om detta.

Senare ikväll/ eftermiddag ska jag på kalas så då är denna dagen snart slut...


kitchen makeover

Såhär såg köket ut från början. Sneda överskåp, kolafärgade luckor, turkosa knoppar, hemsk plastmatta... behöver man säga mer?



Allt revs och väggen där större delen av köket skulle sitta gipsades.




Vi satte upp stommar, luckor och lådfronter. Skyddsplasten fick vara kvar eftersom vi hade resten av lägenheten kvar att renovera. Man vande sig rättså vid det blåa köket och tänkte nästan att det skulle vara så eftersom det var det allra finaste vi hade i hela lägenheten.


Även i köket har vi taksänkt och satt spot men här hav vi valt att ha högtalare också.





(Som sagt, jag har problem med mina bilder att dem kommer på sidan. Jag kan inte förstå VARFÖR det är stört)

Första bilden, köket klart men inte fullständigt. Tog mest med bilden för att den var lite ljusare än nästa där köket är färdig sånär som på att vi inte har fått upp några spot under överskåpen.
Tredje bilden, andra sidan av köket sett från hallen.
Fjärde bilden, andra sidan igen sett inifrån köket. vi valde att inte ha några skåp där så att det kändes lite luftigare.


hello friday


sorry, i forgot

Inte meningen att glömma bort bloggen.. Men jag har haft en heldag med mamma! Då får man skolka! Vi var på stan och "shoppade" eller hon shoppade och jag tittade på. Jag fick en tröja :) Vi köpte lite presenter till min lillebror som snart fyller 20 och en till min kusin som fyller år på tisdag. Och sedan fikade vi på Madrix som är ett pyttelitet supermysigt café i Hässleholm. Ikväll var det dans som vanligt på torsdagarna och jag är så J*vla stolt över mina tjejer! De har blivit så duktiga och det känns så gött att veta att det är JAG som har tränat dem till det :) jag har ju bara haft dem i ett år men vilken utveckling alltså!

I'm on my way!!

Åh det måste varit någon som hört mig! Jag är på väg till gymet nu. Jag DÖR om någon hinner före!


nu ska jag bannemig äta lite

Dax för att äta lite lunch.. Idag är jag är förbannad över att det är så svårt att få plats på träningen! De släpper platserna kl 00.00 varje dag och jag skulle testa Zumba för första gången med en kompis. Eftersom hon jobbar ville jag vara snäll och boka henne med så att hon slapp stiga upp mitt i natten. Så exakt 00.00 loggade jag in henne, tryckte boka och loggade ut fort som bara den och loggade in mig själv. 00.01 var jag inloggad och då var ALLA platser slut :( vill man börja gråta då eller? Jag som såg fram emot att testa det! Är träningssugen också så vill verkligen ta varje tillfälle, men jaja, kollar titt som tätt om det är någon som ångrat sig.. HOPPAS att det finns någon som blir sjuk under dagen! HEHE djävulen i mig ska få mat nu...

.

Finns det något härligare än att gå och lägga sig ny duschad i en ny bäddad säng? Det är så obeskrivligt skönt!
Jag har ett tips till alla med dubbeltäcke. Har ni också krångel med att få på påslakanet när ni ska brottas med det stora täcket själva och bara blir irriterade? Jag brukar leta upp hörnen i påslakanet och lägga in hörnen från täcket på rätt ställen och sätta påsklämmor (den stora sorten) i varje hörn, sedan är det bara att dra till i varje hörn och vips så ligger täcket perfekt där inne och man slipper hålla på och rista det så att man dammar!!

Jag blev boostad på mötet förresten! Jag som var så anti innan idag, men det gick bra! Och nu ikväll har jag varit och kört bodypump på gymmet och sedan hälsat på mamma och pappa :)


jag vill inte!

Nu ska jag snart gå på möte hos arbetsförmedlingen.. JAG VILL INTE! Jag känner mig så dålig när jag är där och tvingad att göra saker som jag inte vill! Typ att man MÅSTE söka flera jobb om dagen, men om det inte finns några man vill söka då? BAJS!

Tjoho! Måndag :(

Nej inget tjoho från mig.. Fan vad det är tråkig att gå hemma utan jobb,, och det är ännu tristare när det inte finns några att söka heller! Tänkte avslöja veckans matsedal eftersom jag inte har något annat roligt att skriva om..
Måndag : Fläskpannkaka
Tisdag : Lime Lax med potatis och avocadosallad
Onsdag : Tikkamasalakyckling med ris
Torsdag : Chorizo + äpple + morot i ugn med potatimos
Låter det gott? Jag sitter på alla recepten..

Jag är som en bergochdalbana


LÖrdag

Så! Då har jag varit och jobbat. Två veckor tills nästa gång.

Nu har jag Stina och Selma här som
är och fikar. Selma dödar min disktrasa.. Den roligaste leksaken jag ägde!


FREEeDag!!

Ja, idag är det fredag! Vilken jobbig arbetsvecka jag har haft!!! NOT! Jag vill jobba och tjäna pengar snarast. Idag väntar jag in Stina så att vi kan gå en runda i det fina vädret! Ikväll blir det middag hos svärföräldrarna och imorgon JOBB och barnpassning!


style @ mellankullagatan

Nu tänkte jag ÄNTLIGEN visa lite bilder från lägenheterenoveringen.
Vi fick tillgång till lägenheten den 1 november 2010 och vi var klara
för att flytta in i juni 2011. 9 månader av renovering på kvällar och helger.
Lägg till att man inte kan vara och fixa mer än till ca kl 19 på vardagar
och inte så tidigt på helgerna för att inte störa grannar med oväsen och dyl.
Men vi fixade det! Vi har en hel del småfix kvar att göra men inget som gör
att vi inte kan bo här. Jag har tagit bilder under tiden och vi har inte kommit
så långt att vi köpt alla möbler som vi vill ha och inget är upphängt på väggarna än.
Men jag tycker ändå att det är hög tid att visa.
Scrolla ner och inspireras av första delen HALL!

Hall

Scratch! Såhär såg det ut när vi fick lägenheten
Efter att vi varit ägare några dagar såg det istället ut såhär. Vi ville ha
en stor och funktionell hall istället för två små hallar och ett extra dörrhål.
Så väggen åkte ner och genast kändes hallen så rymlig
Vi bestämde oss för att göra taksänkning i hallen för att kunna sätta
in spot.
Nytt golv var ett måste och gränsen fick gå där väggen stod förut
eftersom man inte kunde avsluta någon annan stans utan att golvskarven
kom mitt i ett dörrhål
Nya innredörrar fick det bli så att även det känns nytt och fräscht!
ok bilden vill inte som jag.. men om ni lägger huvudet åt höger så ser
ni att det är taket, sänkt, målat och med små led
Tapetsering på den långa väggen!
Nu får ni istället lägga huvudet åt vänster och ganska bilden som visar
hur det ser ut idag när man kommer in i hallen.
Jag fattar inte varför bilderna ska envisas med att lligga ner. De är på
rätt håll när man tittar på dem i bildgalleriet.
Här är en bild på vad som hände med elementet som fanns innanför
dörren. Vi gjorde ett elemetskydd som fungerar som lite avställningsyta
när man kommer hem och kan lägga posten på eller vad man vill. Ovanför
har vi först målat med magnetfärg och över det med griffelfärg.
Det går ihop fint med tapeten som har svart bakgrund och är suveränt
när det är något som måste kommas ihåg eller liknande!

uppochner

FAN FAN FAN! Jag börjar vända lite på dygnet! Kan inte somna på kvällarna/nätterna och sedan går jag inte upp ur sängen på morgonen för, Vad ska jag göra? Idag ska jag i alla fall hitta på lite dans till mina flickor, putsa fönster och städa toaletterna.. Det blir kanske lite dammsugning och torka golven kan jag också göra när jag ändå är igång! Okej, sen ska jag laga mat och åka till träningen i några timmar. Jahopp då var denna dag fylld och Räddad?

Jaha, det blev en sån onsdag..

Idag har jag varit och fikat hos mormor, hon hade bakat ett bröd och muffins med äpple i. Det var gott! Efter att jag varit där skulle jag hjälpa Wilma att beställa löshår! Hoppas nu att jag valde rätt färg så att det inte ser sjukt ut när hon får på det.. Haha, den lilla sparven med löshår! Gud, för inte alls längesen var hon ju en liten skitunge.. Jag blev "inringd" och fick hoppa in och vara tränare i två dansgrupper.. Små söta flickor och sedan lite större flickor! När jag kom hem var maten färdig!

Just ja! Jag var på vinden för att jag burit upp jullådan, vad tror ni håller på att hända när jag ska gå ner igen?!? Jag fastnar med foten på något konstigt sätt och börjar flyga med huvudet före ner i trappan, tur att jag fick tag i räcket och hängde mig i det! Så jag hade kunnat vara på akuten ikväll istället men efter superräddningen ligger jag gött i soffan istället!


missing the alps

Fy vad orättvist det är att mamma o pappa göttar sig i långa backar nere i Mayerhofen! Jag får nöja mig med att kolla igenom gamla album från tidigare resor... i luv ski
Frankrike - Vaujany 2010  Fantastiska utsikter


Frankrike - Vaujany 2010  Mamma och jag <3


Frankrike - Vaujany 2010  Branta backar


Frankrike - Vaujany 2010  Lite bus


Frankrike - Vaujany 2010  Ännu mer bus, trängsel i den lättaste "liften"


Frankrike - Les 2 alpes  Ännu en vacker utsikt


Frankrike - Les 2 alpes  "above the clouds"


Frankrike - Le 2 alpes 2009  Jägerpaus


Frankrike - les 2 alpes 2009  Familjen i glaciären


Italien - Canazei 2008  Usual bilhäng


Italien - Canazei 2008  Första åket och alla spänner pjäxorna


Italien - Canazei 2008 Lilla jag 18 år


Italien - Canazei 2008 Jag är snäll storasyster och åker första åket ner för ett stup så att lillebror kan hoppa..


Italien - Canazei 2008  Bättre bild på stupet


Italien - Canazei 2008 Jag klarade backen, inte mer.. Alla ben var hela


Italien - Canazei 2008  Jag igen


Italien - Canazei 2008  Gruppbild


Österrike - Sölden 2007


Österrike - Sölden 2007  Jag och Fanny i en glaciärspricka


Österrike - Sölden 2007 Jag när jag väntar på att de andra ska komma hem, jag råkade komma bort från dem, men hittade hem!



Nu har jag inte bilder från fler år, vi har varit i Österrike - Bad Gastein och Österrike - Filzmoos också! Hoppas ni gillade min bildbomb! Jag hade så gärna velat transportera mig till Österrike nu! Det är första gången dem åker utan oss.. så dem tycker nog inte det är lika kul.. UPPDATERING! Vi har varit i Frankrike - Val Thorens också! Viktig info hehe



hej

Åh! jag vill komma på något riktigt kul att skriva! Vad vill ni läsa?

RSS 2.0